Jag är en hemmafru, eller en superhjälte som mina barn säger, som tycker om att ha mitt hus rent och fräscht för min familj. Jag vet att många av er där ute kanske känner sig överväldigade av alla måsten i vardagen och framförallt över städningen och undrar hur man håller hemmet rent på bästa sätt. Men oroa er inte, här delar jag med mig av mina bästa städtips, häng med!

städtips

Organiserad miljö kan minska stressnivåerna

Att ha ett rent och välorganiserat hem är viktigt av många anledningar. Inte bara för att det skapar en mer behaglig och inbjudande miljö för din familj och gäster, utan också för att det kan ha en positiv inverkan på ditt mentala välbefinnande. Forskning har visat att en ren och organiserad miljö kan minska stressnivåerna och öka produktiviteten.

Rensa, skänk, sälj

Först och främst, ett städtips att börja med är att rensa bort allt onödigt skräp. Lägg saker i olika högar för att slänga, skänka eller sälja. Ta en stor soppåse och kasta allt som du anser som skräp. Detta kommer att göra det enklare att städa eftersom det inte finns något i vägen.

Lästips: hårvård för hårbottenproblem

När det kommer till städningen

Efter rensning börjar vi med själva städningen. Och då skulle jag säga att mitt städtips här är att det är bäst att börja med att damma och torka av allt med en fuktig trasa. Börja liksom uppifrån och jobba dig nedåt med golvet som sista steg. När jag dammtorkar använder jag ofta en blandning av vatten och vinäger för att få bort smuts och fläckar. Detta fungerar på nästan allt i huset, från köksbänkar till badrumsskåp. Och det är dessutom ett naturligt och giftfritt alternativ till rengöringsmedel man köper i butikerna.

Jag använder ofta en mikrofiberduk för att få bort damm och smuts, och det fungerar verkligen grymt bra! Det skulle jag säga är ett ytterligare bra städtips. Glöm inte att torka av alla speglar och tvätta fönstren för att få bort fingeravtryck och fläckar. Skinande rena fönster kan lyfta ett helt rum, och ljuset flyter så fint in i rummen!

Städtips för köket är att det är noga att hålla alla ytor rena och desinficerade. Jag brukar alltid torka av köksbänkarna och spisen efter varje användning. En annan sak jag alltid gör är att rengöra diskmaskinen regelbundet, antingen med tabletter för just rengöring av diskmaskinen eller med nån naturlig produkt som tex ättika, för att undvika att den samlar på sig smuts och dålig lukt.

När vi sedan kommer till städtips för badrummet, så brukar jag alltid ha några rengöringsmedel till hands. Jag använder alltid en rengöringsspray för duschen och badkaret, och sedan torkar jag av allt med en fuktig trasa. Det gör att allt blir rent och fräscht. Till toaletten använder jag alltid en WC-rengörinng från butik eller rengöringsmedel av naturliga produkter som fungerar för just toaletten. Detta hjälper till att avlägsna smuts och lukt.

När vi har torkat, putsat och dammat alla ytor ovan, är det dags att dammsuga och tvätta golven. Jag föredrar en sladdlös dammsugare för att det är mer bekvämt och enklare att manövrera runt i huset. Jag dammsuger alltid i ett mönster så att jag inte missar nåt område. Sen tvättar jag golven med vatten och ett härligt doftande rengöringsmdel som sprider sig i hemmet!

Önskar du hellre att få hjälp med städning eller andra hushållsnära tjänster? En städfirma kan erbjuda flera olika tjänster efter dina önskemål och behov. Bor du i Stockholmstrakten och önskar få hjälp med städning kan en städfirma i Stockholm som bland annat erbjuder byggstädning, hemstädning och flyttstädning hjälpa dig med dina behov.

Läs mer i nicetech för ny teknik som hjälper dig med städningen.

Tvätta handdukar och sängkläder

Jag brukar byta ut och tvätta både sängkläder och handdukar minst en gång i veckan för att hålla det fräscht och rent. Och mellan tvättarna så brukar jag rengöra tvättmaskinen med ättika för att få bort smuts och kalkavlagringar från tvättmaskinen. Detta hjälper till att hålla tvättmaskinen ren och gör att tvätten blir ren och fräsch.

Några sista tips

Ett sista städtips för att hålla hemmet rent är att ha en ordentlig organisering. Jag brukar ha ett system för allt från kläder, barnens saker, pyssel till köksredskap. Mer organisering gör att det blir lättare att hålla det rent och det minskar också risken för att saker och ting mystiskt försvinner.

Och när det kommer till städningen, så behöver det inte ta upp all din tid. Genom att göra en liten sak varje dag, så kan du undvika att städningen blir överväldigande. Ibland när jag har mycket andra saker att göra kan jag tex dammsuga ett rum varje dag istället för att göra allt på en gång. Det gör att städningen känns mer hanterbar och det ger mig också mer tid att umgås med min familj.

Nu har ni mina bästa städtips som hemmafru, eller just det, superhjälte! Fniss. Kom ihåg att det inte behöver vara en börda att städa hemma. Med lite planering och några enkla städtips kan du också ha ett hem som alltid är fräscht och mysigt för dig och din familj. Och det bästa av allt är att när du har ett rent och städat hem så kan du fokusera på att njuta av tiden med din familj utan att behöva tänka på röran!

Du kan även hyra ett flyttföretag om du inte orkar städa.

Få en annan synvinkel på ämnet från denna blogg tryggmax.

Besök bloggen veganisma för tips på veganska produkter.

Läs även hur du rengör gardinerna i bloggen cookpo.

Gretchen

Fler artiklar om hälsa- och hem, kika in hos https://combitrans.se/

Back To Top

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/gretchencagle/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/gretchencagle/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 110